Abstrakt fotografi af midlertidige skulpture.

Jeg har længe arbejdet på at udvikle mit eget sprog inden for fotografi. Efter at have kigget på kunsthistorien (særligt de sidste 100 år) opdagede jeg et af de åbenlyse huller var abstrakt fotografi, som på trods af fotografiets allestedsnærværelse, og det faktum at over en milliard fotografier dagligt bliver uploadet til internettet, stadig er totalt underrepræsenteret, selvom formen indeholder uendelige muligheder. Efter at have identificeret denne mangel har jeg brugt de seneste 5 år på at udvikle en tilgang, som på abstrakt vis kombinerer midlertidige skulpturer af repræsentative elementer i en fusion mellem maleri, skulptur og fotografi.

Hver et fotografi er som en lille filmproduktion hvor de forskellige materialer og former er skuespillerne og sets.

Jeg har udviklet en form, hvor materiel transformation bruges som en allegori for psykologiske landskaber og filosofiske koncepter. Det er værker, som udgør deres eget sprog – noget som gør dem interessante at arbejde med, da de giver mig mulighed for at overgå min egen forståelse (hvilket som udgangspunkt altid er det, jeg søger i kunst). Et mysterie som åbner op for en potentiel bevidsthedsudvidelse. Min hypotese er, at hvis jeg kan overraske og udfordre mig selv, bør det givetvis overføres til dem, som møder min kunst.

Yderligere midler til dette projekt vil muliggøre en række tiltag som kan tage projektet til næste niveau såsom:

  • Print og indramning til udstillinger.
  • Bedre udstyr, hvilket vil løfte kvaliteten.
  • Kapital til materialer, som på nuværende tidspunkt er en evig kamp.

 

Hybrid Malerier

Untitled2.jpg
x4 lil.jpg

Hvordan tilpasser man en traditionel form vores tid, og formår at holde den relevant? For mig er hybrid malerierne svaret. Ideen er at skabe 2D repræsentation af den sammensmeltning vi i øjeblikket oplever mellem den digitale og fysiske virkelighed.

Værkerne er en kombination af atomer og pixels, forstået på den måde de er udviklet fra en sammensmeltning mellem det fysiske og digitale. Det er en form jeg har arbejdet på at udvikle siden jeg begyndte at lave kunst, hvor jeg får trykt abstrakte fotografier på canvas, og i visse tilfælde "remixer" dem digitalt først, hvorefter jeg maler videre på dem.

For at videreudvikle dem, og få dem skabt i det format og af den kvalitet de fortjener, kræver det en kapital indsprøjtning - som strækker sig ud over min spartanske økonomi - hvor jeg konstant kæmper med noget så banalt som min husleje.

 

Unavngivet video projekt

I løbet af de sidste 2 år har jeg samlet et hav af ideer til produktionen af en række video-essays som udforsker den skiftende metafysiske forhold mellem mennesket, naturen og teknologien på abstrakt vis. Jeg har teamet op med videografen som har skudt overstående video fra åbningen af min sidste udstilling.

Projektet er i pre-produktion, og afventer kun kapital til transport, props etc.

 

Overstående projekter er kun toppen af isbjerget. I skrivende stund har jeg over 30 projekter under udvikling parallelt. Den primære hæmsko er manglende kapital. Jeg håber i kan hjælpe med den del, så jeg kan ligge mit fokus på at realisere projekterne til deres fulde potentiale.

For yderligere indsigt i min process og filosofi kan jeg henvise til denne essay trilogi jeg skrev sidste år:

"Kunsten er dybest set reaktiv, men hvor den tidligere har spejlet Newtons tredje lov i form af kausaliteten (som opstår mellem reaktion og modreaktion, i forhold til samfundsmæssige strømninger såvel som kunstneriske bevægelser, der som bekendt var nogenlunde lineære op til internettets fødsel), er vi nu nået til et punkt, der kan sammenlignes med det gennembrud, der opstod inden for fysikken, da Einstein kom på banen med kvantemekanik."

Del 1. KUNSTVERDENENS SPLITTELSE & DEN TEKNOLOGISKE PROGRESSION

"På samme måde som at Alice i Eventyrland kan ses som en metafor for brugen af psykedeliske stoffer, begyndte jeg at se den virtuelle virkelighed som et euforiserende stof. En lovlig hallucination som gav min reptilhjerne frit spil. Det var her, at jeg begyndte at forstå, hvorfor hypervirkeligheden er så potent; den åbner op for en virkelighedsflugt, som kun bliver kraftigere og mere attraktiv i takt med den teknologiske progression."

Del 2. HYPERVIRKELIGHED

"Kunsten er som en oase, fordi den er introspektiv. Uanset hvor larmende og forvirrende det ydre landskab bliver, præsenterer kunst en åbning til en anden verden. Den indre verden er kilden, som kunst udspringer fra, og invitationen til beskueren er at dykke ned i sin underbevidsthed. Kunst giver plads til refleksion og fordybelse i en tid, hvor vi konstant bliver bombarderet fra alle vinkler med det modsatte, og hvor folk går ned med stress og spiser piller som aldrig før."

Del 3. EKLEKTICISME. EVOLUTION. FUSION.